Over ons

OVER ONS


De Margrietschool is dé openbare basisschool van Halfweg. Voor ons betekent ‘openbaar’ dat ieder kind welkom is. En dat we leerkrachten verwelkomen om hun kennis, kunde en passie voor het lesgeven. Zo zijn we een school waar diversiteit belangrijk is. Verschillende sociale, culturele en/of levensbeschouwelijke achtergronden zijn voor ons een aanvulling waarmee we onze onderwijscultuur kunnen verrijken. Omdat we geloven in elkaar.

Daarmee zijn we een school waar we kinderen op een natuurlijke manier van jongs af aan leren om respect te hebben voor elkaars meningen en overtuiging. Respect dat zich uit in naar elkaar luisteren, van elkaar leren, en elkaars grenzen niet te overschrijden. Want we zien dat in de maatschappij zaken als diversiteit en gelijkwaardigheid, overeenkomsten en verschillen ons helpen om te groeien. Het helpt ons om ons sterker te maken, weerbaarder en wendbaarder, en een rijkere invulling te geven aan het leven. Daarom hebben wij geen voorkeur voor één bepaalde opvatting.

We zijn een goede afspiegeling van de maatschappij, en helpen kinderen zich daarbinnen te ontwikkelen. Dit benadrukken we door kinderen te leren waarnemen. En vanuit een open, maar kritische waarneming hun eigen opvattingen vorm te geven. Zo zien we hoe de diverse achtergronden tot heel veel variatie in denken en handelen kan leiden. En dat je daar je voordeel mee kunt doen. Want als je weet wat anderen beweegt, begrijp je elkaars gedrag ook beter. En kun je beter, makkelijker én leuker met elkaar samen leren, samen groeien, en samen leven.

Feiten en cijfers:

117 leerlingen
4 combinatiegroepen
1 enkele groep
Elk jaar bekijken wij hoe we de groepen het best kunnen indelen.

De leerlingen komen met name uit:
Halfweg
Zwanenburg
Amsterdam.

Veel kinderen komen op de fiets naar school!

1 hoofdgebouw
• 4 klaslokalen
• 1 speellokaal
• 1 multifunctionele ruimte (waaronder de bibliotheek).
1 bijgebouw
• 2 grote klaslokalen

Schooltuin waar ouders en kinderen samen tuinieren.

Apart gebouw voor buitenschoolse opvang.

Meer lezen download de Schoolgids

Contact

  • *
  • *
  • *
  • *