Geschiedenis

GESCHIEDENIS


De openbare basisschool Margriet is opgericht in 1953. Op die dorpsschool in Halfweg kregen toen 70 kinderen les van vier leerkrachten. Veel ouders uit Zwanenburg brachten hun kinderen 

  dagelijks ‘over de brug’ naar de Margrietschool. Om hen hier in Halfweg het voor die tijd vernieuwende onderwijs te kunnen laten volgen.

Het duurde niet lang voordat we uit onze jas groeiden. En dus werd het oorspronkelijke gebouw uitgebreid. De twee kleuterlokalen, die nu nog steeds worden gebruikt, zijn een mooi herinnerend bewijs voor het succes uit die eerste jaren.

In 1997 was het oude hoofdgebouw toe aan vervanging. We kregen een gloednieuw gebouw met een speellokaal voor de kleuters, dat werd gebouwd op het vroegere schoolplein.

Tegenwoordig heeft de charme van een kleinschalige dorpsschool uit een lang vervlogen tijd voor- en nadelen. Zo leren wij elke dag te roeien met de riemen die we hebben. Soms heeft dat wat improvisatietalent nodig, waardoor we vaak tot snelle veranderingen kunnen komen. En creatieve oplossingen zullen vinden voor de uitdagingen waar we voor staan. Op andere momenten zijn we genoodzaakt ons over te geven aan de bestaande situatie, en dwingt het ons waardering te hebben voor wat er is.
In alle gevallen biedt deze centrale omgeving veel extra’s om niet alleen te leren, maar ook om te groeien!

De gemeente is voornemens een nieuwe “Brede School” in het centrum van Halfweg te bouwen. De twee huidige scholen zullen dan in het nieuwe gebouw gehuisvest worden. In die plannen is tevens een nieuwe gymzaal opgenomen. Waar nodig verlenen wij onze medewerking aan deze plannen. Dit doen we met een heldere visie, en sterk onderbouwde identiteit. Zo nemen we onze rijke geschiedenis, en alles wat we daarin hebben geleerd, vol trots mee naar onze toekomst!Contact

  • *
  • *
  • *
  • *